És l'espai on exposaré temes relacionats amb l'universitat Ramon LLull.
dilluns, 30 de novembre del 2009
APUNTS : Mapes conceptuals
APUNTS MAPES CONCEPTUALS
A més hem hagut de realitzar una practica amb el programa CMAPS i aquests és el resultat de la pràtica.
C:\Documents and Settings\MartaDL2\Escritorio\ALIMENTS.html
diumenge, 29 de novembre del 2009
CIRCUIT DE CORDES
El fet d'anar en cap de setmana , ens va permetre veure a dos infants realitzant un circuit, adaptat obviament a ells.
Desitjo que us agradi i us recomano que ho proveu , a l'endemà i durant la setmana següent tindreu el cos dolorit, però l'estona paga la pena.
divendres, 27 de novembre del 2009
ORGANITZACIÓ TEMPORAL

A més de l'exposició amb el vídeo d'exemple, la Sara ha reforçat la nostra teoria fent-nos uns jocs relacionats amb l'organització del temps.
Primer amb una cançó que parlava de tres noiets, hem hagut d'anar coreografiant el que la cançó explicava, primer estaven adormits, desprès es rentaven i així succesivament fins anar a dormir.
I l'últim joc feia referència a el procés de creixement del blat, ho vem fer amb una cançó en italià i ens va servir de guia per a temporalitzar el creixement d'aquesta verdura.
ORGANITZACIÓ TEMPORAL TREBALL
Us deixo penjat el powerpoint (feu-ne un bon ús )
dijous, 26 de novembre del 2009
CONCERT MÚSICA INSTRUMENTS
dimarts, 24 de novembre del 2009
TREBALL AMB OMBRES
Les Ombres
dilluns, 23 de novembre del 2009
PRÀCTICA A L'AULA SOBRE EL TRACTAMENT DE VÍDEO
APUNTS TRACTAMENT DE VÍDEO
PRÀCTICA DE VÍDEO
diumenge, 22 de novembre del 2009
CORDA I DESCORDA

La Sïlvia , la Jessica i jo hem anat a l'auditori i hem pogut veure com els nens gaudien del concert amb les seves mares. L'espectacle és impressionant, i les mirades atónites dels nens veient els instruments, els músics ens van impactar molt. Tot i que jo ja havia estat en un espectacle de l'auditori destinat per a escoles , cada vegada que vaig a veure un concert d'aquestes característiques gaudeixo amb l'espectacle de la música en directe i del fet de tenir els instruments a un pam de nassos.
És una experiència única i inolvidable que us recomano, ja que no es pot descriure amb paraules.
divendres, 20 de novembre del 2009
DIA INTERNACIONAL DELS DRETS DEL INFANTS
Per al meva part, només deixar constància dels drets aquí publicament, per a què un cop més siguint vigents i públics per a tothom.
Drets Dels Infants
FEm que es compleixin tots i cada un d'aquests dret, per aconseguir uns infants alegres, i respectats per al societat.
dijous, 19 de novembre del 2009
VISITA A L'ESCOLA JOAN XXIII
dimecres, 18 de novembre del 2009
ESCOLA DEL MAR
Us deixo penjat el powerpoint amb algunes imatges de l'escola del Mar i els objectius del centre , potser no enteneu res i no li trobeu lógica, però és un power point que hem de presentar el dimarts dia 1 de Desembre al seminari i ja os explicarem que és el que vem fer i el que ens van explicar.
Espero que gaudiu del power i que us animeu a visitar-la, jo us animo!!!
dimarts, 17 de novembre del 2009
VISITA A MNAC
Avui hem anat al Mnac a veure una exposició sobre fades i follets. L'objectiu del Mnac és aporpar l'art als infants mitjançant visites molt interactives i dinàmiques, amb aquell punt de teatre i fent particips als nens en l'exploració de les obres d'art.
A continuació us deixo penjat un vídeo on apareix l'explicació d'un cuadre, i algunes fotogràfies.
treball mnac
diumenge, 15 de novembre del 2009
SETMANA D'ACTIVITATS CULTURALS
Aquí us deixo el planing de la setmana i les properes entrades al blog seran sobre les sortides, gaudiu tots d'una setmana de relax, tot i que amb treballs, però de relax.
DILLUNS : Circuit de cordes, al centre NATUPARK. Cal que tinguem en compte quins aspectes haurem de vigilar com a educadores abans d'anar a una activitat com aquesta.
DIMARTS : Visita al MNAC, amb l'objectiu de veure l'expocició de Fades i Follets.
DIMECRES : Visita de lliure elecció . La Sílvia i jo anirem a veure l'escola del Mar a Badalona on tenen proposta educativa des de Llar d'infants fins a universitaris.
DIJOUS : Escola Joan XXIII, veure com els infants de parvulari treballen amb les TIC.
DIVENDRES : Corda i Descorda, gaudir del concert amb visita la museu de la Música inclossa i xerrada sobre els projecte educatiu i l'oferta de L'AUDITORI.
Ánim i Bon treball ,
dissabte, 14 de novembre del 2009
PEL·LÍCULA ÁGORA

Direcció: Alejandro Amenábar
País: Estados Unidos, España
Any: 2009
Duració: 126 min.
Génere: Drama, Romantica, Histórica, Aventura
Calificació: No recomenada per a menors de 13 anys
Artistes: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac, Ashraf Barhom, Michael Lonsdale, Rupert Evans, Richard Durden, Sami Samir, Manuel Cauchi, Homayoun Ershadi, Oshri Cohen, Harry Borg, Charles Thake.
Web: www.agoralapelicula.com
divendres, 13 de novembre del 2009
ORGANITZACIÓ ESPAIAL
Avui a l'aula d'ed.física hem treballat l'organització espaial, amb una serie de jocs. Tots els jocs consistien en un rei que era qui manava els moviments que aniriem fent i els demés l'haviem d'imitar. Alguns dels exercicis anaven acompanyats de cançons que ens indicaven els passos a seguir. La música estava extreta d'un cd anomentat : PACHINGA.
Si el conseguiu és una forma divertida de treballar-la amb els nens.
dijous, 12 de novembre del 2009
DECALEG DE LA CURA DE LA VEU
Quantes vegades ens hem quedat afonics /ques després d'unes colónies? O en mig d'una classe? Doncs des de l'universitat Ramon Llull, i especialment des de la Facultat de Blanquerna us donem 10 idees claus per curar la nostra veu :
1- Evitar el soroll ambien
2- No parlar per damunt de les nostres possibilitats
3- Utilitzar bé els recursos vocals
4- No fumar
5- Mantenir una bona hidratació
6- Dormir prou i evitar els crits i les tensions psicològiques
7- Evitar la raspera i la tos
8- Parlar poc en cas de laringitis
9- Bona salut en general, exerciri i alimentació equilibrada
10- Anar a l'otorinolaringòleg
Espero que us serveixi de gran ajuda, i a veure si creem una generació d'educadors que poden parlar i atendre les classes sense la típica afonía que patim tots , tard o dora.
dimecres, 11 de novembre del 2009
EL PETIT TARONGET
LECTURA EN VEU ALTA AMANECER

Avui a la classe de Comunicació Oral , Escrita i Digital, hem hagut de llegir davant de tots els companys un fragment d'un text.
Jo he escollit aquest fragment de la saga Crepúsculo, Luna Nueva, Eclipse i Amanecer. Aquest fragment parla de l'últim llibre (Amanecer) , més concretament del capitol titulat : LA ISLA DE ESME.
ISLA ESME
-“Houston?” Pregunté, levantando mis cejas cuando llegamos a la puerta en Seattle.
Per tal de poder llegir amb una mica d'entusiasme i claretat aquest fragment, me l'he hagut de llegir varies vegades ja que si la lectura es fa rápidament pot ser que algunes paraules et juguin males passades. Peró per molt que m'hagués preparat la lectura un cop davant de 70 persones, mirant com llegeixes i comentant la jugada, doncs són uns factors que els assajos no hi eren, i en el moment de la veritat fan que et despisitis, que t'equivoquis i que et posis encara molt més nerviosa.
Pero a lo hecho , hecho està.
Bona nit i espero que us hagi agradat el meu fragment. Us recomano de tot cor que llegiu les noveles són espectaculars.
dimarts, 10 de novembre del 2009
DEBAT BILLIE ELIOT
Ara us deixo el ball més significatiu de la pel·lícula:
Un cop la vem veure vem debatre sobre les següents pregunten concluïnt que :
1- Sexe i gènere no són el mateix; el sexe fa referencia a la part física de la persona, és genétic i no es pot canviar, en canvi el gènere, fa reférencia a la preferencia de segons quines activitats físiques o intel·lectuals.
2- Els infants des de ben petits ja es decanten per una serie de jocs, o activitats que poden anar en contre del que la societat té establert, peró s'han d'oferir-li ambdues opcions.
Un cop la vem veure , després de debatir-la al seminari vem arribar a les següents conclusions :
1- Sexe i génere no són el mateix; El sexe fa referéncia a la part física de la persona no es pot canviar és genética, en canvi el génere, es basa en les activitats que la societat ha destinat per els homes i per les dones, fa referéncia a activitats físiques o mentals.
2- Des de ben petits , els infants ja es decanten cap a unes activitats o un jocs que potser la societat no accepta peró nosaltres com a educadores hem de poder oferir-lis ambdues opcions.
3- Per altra banda, els pares des de el precís moment en que saben si el seu fill serà nen o nena, ja estan predispossant una serie de factors que són prototips que caldria convertir-los i que fossin més neutres.
4- A més els mitjans de comunicació també són grans influenciadors en aquest aspecte de genere, per que tots els anuncis de la Barbie són rosa? i els dels nens són verds caquis i amb els veus molt violentes...?
En fi, varem concluir que vivim en una societat molt estereotipada i que no deixa peu a que algú com el Billy pugui expressar-se lliurement i escollir ja des de ben petits amb quines joguines vol jugar o de quin color vol que sigui la seva roba.
Des de el meu humil blog, proposo que els futur mestres com som tots els de la classe, mai tallem les ales als infants en quant a les seves opcions , oferim-lis tant nines com cotxe.
BLANCANEUS ES NEGA A JUVILARSE

Walt Disney va arriscar-se per un projecte que l'anomenaven "la bogeria de Disney", estic parlant de la noia més bella del regne i que tenia sota la seva vigilància a 7 nans , BLANCANEUS.
Aquest matí només obrir el diari 20 Minutos m'ha sorprés la notícia de com va començar aquesta meravellosa pel·lícula que molts infants se la saben de memória i que segur que molts de nosaltres haurem cantat alló de : AIVO, AIVO , AIVO a casa descansa ...
El que més m'ha sobtat ha estat saber tot l'entremat que el Sr. Walt Disney va haver de lluitat i de demostrar per tirar endavant aquest projecte. I que si no fós per les seves pel·licules més d'alguna mestre no sabria quin ball fer per final de curs, ja que les seves cançons són les preferides per els infants.
Un cop més informant-vos de l'actualitat relacionada amb els món dels infants i l'educació,
Un petó
dissabte, 7 de novembre del 2009
APORTACIÓ AL TREBALL DE BLOGOSFERA
El grup hem estat Jessica Ortega, Albert Saloni Fonollosa , Silvia Sala, Arnau Carretero i jo .
Hem creat un entramat d'entradas als blogs de tal manera que tots hem participat en tots els altres blogs, o bé sigui aportant el nostre punt de vista o ajudant al blogger amb els seus problemes o dubtes.
Esperem que a hores d'ara pogueu fer-vos una petita idea de que va el tema i de com afrontar-se a ell.
Récords i fins un altre.
divendres, 6 de novembre del 2009
CIRCUIT HMB
dijous, 5 de novembre del 2009
40 anys Barrio Sesamo
Qui no ha respós mai , de broma : no es que jo aquell capítol de Barri Sésam me'l vaig perdre ?
I Qui podrà oblidar a epi dient:
- ESTO ES CERCA....
- ESTO ES LEJOS .....................???
NO, No m'he tornat boja, és que avui Barri Sésam fa 40 anys i els diaris s'han llevat amb els portades replenes, de cocos, o d'epis o alguns dels muppets que formen part de la gran familia de Barri Sésam.

És considera un programa sense lucre ni tabus, que tracta tots els temes amb normalitat i desde el respecte. Gràcies als "muppets" molts de nosaltres hem a pres conceptes matèmatics, temes de convivència i segur que algun dels companys sumiava amb el monstre de les galetes.
Resumint, avui es celebra l'aniversari d'un dels pocs programes educatius de l'história que realment ha fomentat i reforçat el temari de les aules i que menys que dedicar-li una entrada al meu bloc.
dimecres, 4 de novembre del 2009
MUSICAL BELLA I LA BÈSTIA



Disney - Mensajes y Imágenes!
dimarts, 3 de novembre del 2009
REFLEXIÓ : Entorn sonor
Logo
dilluns, 2 de novembre del 2009
PRÀCTICA POWERPOINTS EDUCATIUS
La meva presentació per expossar a l'aula és :
APUNTS : Powerpoints educatius
¿ Són bones les repeticions en els efectes dels powerpoints ? Per cear un efecte de monotònia.
Alguns powerpoints poden ser interactius : Creem una primera diapositva, amb algunes imatges (collage) i a partir d'aquesta crear alguns efectes de anada i tornada.
diumenge, 1 de novembre del 2009
Descripció : SILVIA SALA
LA DESCRIPCIÓ
Què és?
La descripció és un mode d'organització del discurs que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges, èpoques, sentiments, etc. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes.Per mitjà de les seqüències descriptives es proporcionen informació i característiques diferents dels objectes. El tó pot ser més subjectiu o més objectiu, depenent de la situació comunicativa i del propòsit de l'intercanvi, així com el grau d'importància que atorguem a ordenar estrictament la informació.
Com totes les seqüències (modes d'organització del discurs), la descriptiva pot ser la dominant en un text (informe mèdic, presentació de vins, tractat de botànica), però en la major part dels textos sol aparèixer combinada amb altres seqüències. En l'àmbit literari forma part substancial dels relats: juntament amb la seqüència narrativa i la dialogal és part essencial de la representació del món de ficció.
Qui és ?
A continuació adjuntu el meu powerpoint sobre una companya de classe, la silvia Sala.