PEL·LÍCULA ÁGORA

dissabte, 14 de novembre del 2009

Per l'assignatura de COED, hem de veure Àgora des de el punt de vista comunicatiu. Cal tenir en compte el nivell lliuta per al poder utilitzant la paraula, el coneixement, la violencia i l'emoció.


Primer de tot us deixo penjada la fitxa técnica de la pel·lícula i una petita descripció i finalment la reflexió que hem fet al seminari tots junts.


Títol: Ágora
Direcció: Alejandro Amenábar
País: Estados Unidos, España
Any: 2009
Duració: 126 min.
Génere: Drama, Romantica, Histórica, Aventura
Calificació: No recomenada per a menors de 13 anys
Artistes: Rachel Weisz, Max Minghella, Oscar Isaac, Ashraf Barhom, Michael Lonsdale, Rupert Evans, Richard Durden, Sami Samir, Manuel Cauchi, Homayoun Ershadi, Oshri Cohen, Harry Borg, Charles Thake.
Web: www.agoralapelicula.com
Descripció : Basada en el Segle IV quan Egipte estava sota la governació de l'Imperi Romà. Les violentes revoltes religioses en els carrers d'Alexandria arriben a a la seva llegendària Biblioteca. Atrapada després dels seus murs, la brillant astrònoma Hipatia lluita per salvar la saviesa del Món Antic amb l'ajuda dels seus deixebles. Entre ells, els dos homes que es disputen el seu cor: Orestes i el jove esclau Davo, que es debat entre l'amor que li professa en secret i la llibertat que podria arribar a unint-se a l'imparable ascens dels cristians.