APUNTS : Tema Tractaments D'imatges digitals

dilluns, 19 d’octubre del 2009

Com mes megapixels te una cámara més gran serà la imatge.
El pes de la imatge serà el que ens ocupa, com mes gran la imatge mes pesa i es veu a través dels bytes.

1 mega es 1000Kilobites
1 G 1000ka

1TB-----1000GB
1GB-----1000MB
1MB-----1000KB

Si tenim una cam de 4 mapixels i cada foto ens ocupa 500Kb i la tarja memoria es una giga ens cabran 2000 fotos.

Reduïm la resolució per a que ens càpiguen mes fotos.

La resolució és la relació entre espai fisic (2 pixels cada metre) com mes punts posis en una area serà mes definida. Si amplies molt una imatge es veran els pixels i malament.

Les pantalles treballen a menys resolució que les impresores, per això a vegades veiem be una imatge i quan limprimim es veu malament. Com mes pixels tinguem millor imatge tindrem. També te a veure amb el pes si vols imatges amb molts detalls necessitaras mes pixels.

La resolució és la Proporció entre el nombre de pixels i l’espai fisic que ocupa.
Una imatge son pixels, cada pixel es un color.

PROFUNDITAT DE COLOR: L’ordinador per a fer real una imatge necessita treballar amb molts colors. 16 milions de colors normalment. Com mes colors te una imatge mes realistes son.

Sobre la imatge de la practica del suro: te 8 megapixels 3456px × 2304px
Obrim la imatge amb el gimp. (editor d’imatges lliure)
Perq fer servir gimp i no fotoshop? Fotoshop és molt car. El gimp esta en catala i el fotoshop no. El gimp és lliure.

El gimp:

L
es dades d’eines estan desenganxades. Es bon programa q fa tot el q fem en el mon de l’educació. Coses interesants: pex: el paint no te capas i el gimp si.

La imatge la reduïm: a imatge –escalar imatge-anchura450mp-altura300mp

Jpg comprimeix el pes de les imatges simplificant els colors, grava menys colors i aixi el pes de la imatge es menor. El gimp pot guardar un punt i repetir tots els altres punts.

Entre 90 i cent es un bon numero per guardar la imatge jpg, si ho guardem a menys tindrem mes mala qua.litat. per tant com menys pixels tinguem menys pesara l’arxiu.

Carreguem una imatge al bloc: La imatge mes gran triga mes en descarregar la que menys ocupa triga molt poc en descarregar. Diferencies entre imatges: la petita es veu mes apagada, mes borrosa.Amb 66ks no ens ha donat cap problema. Si clikem dins de la foto una samplia mes i laltre menys. Per veure al bloc amb la de menys qualitat ja en tenim prou, i per imprimir la de major qualitat.
Agafem la imatge, retallem amb el cuter la escalem a 450. Veiem q la imatge queda bastant bé perq te bastants megapixels. Per tant no podem dir que és una ampliació pq si posem la imatge rela al 100% i aquesta cara al 100% aquest es veu menys ampliat.

Una imatge petita no kedara mai be si l’ampliem, pq no es pot inventar pixels
Amb el jimp millorar la imatge o treure coses: amb la lupa,--seleccionem—edita---copia
Tapon clonador---pinzell petti---apretem a control i deixem anar i podem clonar un tros de pell. Haurem de tenir a seleccionar nada i cap capa.sino nno ens anirà.

Fer exercici:
Kin pes tenia, q media...