SESSIÓ DIA 27-10-2009 Seminari

dimarts, 27 d’octubre del 2009

Avui hem fet varies coses al seminari. Primer de tot la Sílvia i jo vam portar un tema d'actualitat educativa, tot i que la notícia era antigua (2003) la vem escollir per el tema del que parlava.
- Es pot portar vel islàmic a l'aula?. Recentment va haver-hi un cas molt sonat a Girona, per el mateix tema. Així doncs, hem expossat el tema, i hem començat un debat bassat en l'importància de les normes a l'aula i si s'han de seguir o no , en aquest casos. Link de la notícia : http://www.diariodeleon.es/noticias/noticia.asp?pkid=103052
Després la Patricia ens va explicar un conte , no tradicional i poc conegut "Rumplenstinsqui". El conte va esta molt entretingut, tot i que el vocabulari empleat no era del tot correcte per a les edats que anava dirigit el conte. Emitia uns valors contradictoris que sense una post-reflexió, pot deixar als infants amb una idea equivocada del que vol transmetre el conte.
Resum:
Parla d'una pagesa molt pobre, que enganyar al príncep dient que sap convertir la palla en or, tant és així que el príncep la va posant a prova , tancant-la en habitacions amb molta palla i dient-li que si no lo convertia la mataria. La príncesa salva la seva vida perquè fa tractes amb un homenet, però arriba un punt en que com no té res per donar-li li ofereix la vida d'un nadó que encara ni té. Com que la princesa demostra saber convertit la palla en or, el príncep es casa amb ella i anys després apareix l'homenet reclamant el nadó, la princesa no se'l vol donar per què és el seu fill i acaben pactant que el tracte es trencaria si ella adivina el nom del homenet. Després de buscar noms molt rars, per al homenet un dels seus servents li diu que ha sentit un home ridicul que anava dient cantant i content, que es quedaria el fill de la princesa per què mai sabria que es diu RUMPLENSTINSQUI.
La moralina : Més val un ésser estimat, que no milers de tressors, penjolls o or.